Informacije za posjetitelje
Information about visits

RADNO VRIJEME, ULAZNICE, STRUČNA VODSTVA
WORKING HOURS, TICKETS, EXPERT GUIDANCE

 


Naslovna
O muzeju
Odjeli
Izložbe
Stalni postav
Foto galerija
KULTajmo u Šibeniku
Pravo na pristup informacijama
Javna nabava
Dokumenti
Publikacije
Natječaji
Kontakt


Izjava o nepostojanju sukoba interesa

Erasmus +

U travnju 2023. godine počeo je projekt pod nazivom "Edukacija u europskim muzejima / Education in european museums", u okviru programa Erasmus+, Ključna aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja za pojedince, kodni broj 2022-2-HR01-KA122-ADU-000095941. Projekt je sufinanciran iz Erasmus+ programa.

Opći cilj projekta je usvajanje novih vještina, uvid u rad drugih stručnjaka istog područja, bolje razumijevanje baštine koju istražujemo i dijeljenje svega toga sa drugim stručnjacima, posjetiteljima i nastavnicima i polaznicima institucija za edukaciju odraslih. Drugi cilj koji se želi postići implementiranjem projekta je razvijanje novih načina i tendencija u području konzervacije-restauracije i interakcije posjetiteljima koji će biti ugrađeni u suradnji muzeja i ustanova za obrazovanje odraslih.

Navedeni projekt uglavnom se sastoji od obrazovne aktivnosti mobilnosti u vidu praćenja rada (job shadowing) u ustanovi Gallerie Nazionali di Arte Antica di Roma Pallazo Barberini e Galleria Corsini u Rimu (Italija), koja je partner na projektu, te edukacija kroz predavanja u suradnji sa lokalnim institucijama za edukaciju odraslih i drugih stručnjaka. Sva predavanja će se održavati prema dogovoru i vremenskom planu nositelja projekta i suradnika.

Aktivnosti koje će se implementirati obuhvaćaju nove projekte u čuvanju i izlaganju muzejskih predmeta temeljene na novim saznanjima i također odražavanje predavanja o tome za nastavnike i polaznike institucija za obrazovanje odraslih i drugih stručnjaka ovog područja.

Očekivani rezultati ovog projekta su bolja komunikacija sa zajednicom, educiranje odraslih koje će im pružiti nove mogućnosti zapošljavanja, dijeljenje znanja sa stručnjacima, te podizanje naše ustanove na novi nivo djelovanja.

Projekt traje 9 mjeseci, a planirani završetak je 1. 1. 2024.